Работно облекло – текст

Критерии, които имат пряка връзка с тяхното здраве и безопасност при извършване на ежедневните задължения. От друга страна, дори човек да работи в офис, отново е важно какво работно облекло ще избере с оглед гарантирането на максимални нива на спокойствие и комфорт. В следващите редове ще ви представим основните елементи, които биха могли да бъдат част от работното облекло. В допълнение, ще научите защо toolsbox.bg е най-доброто място за вас, когато става въпрос за закупуване на работно облекло.

Работно облекло – елементи и техните особености

Разбира се, главните елементи на работното облекло са горнище, долнище и обувки. В зависимост от конкретната индустрия и извършвани дейности, е възможно да са нужни и допълнителни елементи, като например връхна дреха, ръкавици, очила и т.н. Ето какво трябва да знаете за всеки от споменатите елементи на работното облекло:

- елементи на работното облекло: горнище

Работни обувки 1
Работни обувки - не пропускат вода

– обикновено горнището на работното облекло е тениска (с къс или дълъг ръкав) или блуза. Въпросните тениска или блуза трябва да бъдат максимално комфортни и да позволяват на служителя да изпълнява пълноценно своите задължения. Когато условията и средата на труд са по-тежки, се добавя връхна дреха или друг предпазващ елемент върху горнището.

- елементи на работното облекло: долнище

– дрехите от типа „работен панталон“ са най-подходящи, когато става въпрос за долнище на облеклото. Както и при тениските/блузите, тук отново е важно да се заложи на удобството и гарантирането на напълно свободните движения на тялото. Препоръчваме ви също да обърнете внимание на присъствието на вътрешни и външни джобове, които ще ви дадат възможност за носене на инструменти и принадлежности за работа. 

- елементи на работното облекло: обувки

– обувките са друга много важна част от работното облекло. Те трябва да бъдат съобразени както със средата и условията, при които човек изпълнява своите задължения, така и с атмосферните условия навън. Заложете на обувки, които предпазват краката ви от всякакви външни влияния и същевременно ви гарантират възможно най-висока степен на комфорт.

- елементи на работното облекло: връхна дреха

Работи обувки - държат топло и сухо

– понякога човек трябва да добави и връхна дреха към работното си облекло, колкото и неудобно да му се струва това. Връхна дреха е нужна най-вече когато се работи на открито или пък в специфична среда с наличие на химикали и други вредни за човешкото здраве вещества.

- елементи на работното облекло: ръкавици

– ръкавиците като елемент на работното облекло също са необходими за предпазване от студ или от химически вещества. Освен надеждна защита, ръкавиците, които ще изберете, трябва да гарантират и максималната сръчност и комфорта на ръцете ви при работа.

- елементи на работното облекло: очила

– определени типове очила са способни да подобрят видимостта и да улеснят работата ви при неблагоприятни светлинни условия. Очила с предпазващи функции пък са задължителни, когато се използват киселини, химикали и още подобни вещества.    

- елементи на работното облекло: други елементи

– възможно е да са ви необходими и други елементи на работното облекло. Термо чорапите например предпазват краката от измръзване при работа на ниски температури. Чантите и джобовете за колан пък ще ви помогнат да носите на удобно и винаги достъпно място принадлежностите, които са ви нужни в ежедневието.

Няколко съвета относно работното облекло

Продължаваме с няколко полезни съвета относно избора и употребата на работно облекло. Ето какво трябва да знаете по отношение на тези аспекти:

- работно облекло: не правете компромис със сигурността си

Работни обувки - каталог

– в случай, че работите в среда, предразполагаща неприятни случаи и инциденти, не правете никакви компромиси със своето работно облекло. Закупете всички елементи на работното облекло, които са нужни, и се постарайте те да отговарят в пълна степен на критериите и изискванията, зададени от работодателя. Трябва винаги да помните, че животът и здравето ви са най-важни и да не поставяте никой друг фактор пред тях.

- работно облекло: осигурете си комфорт

– комфорът на работното облекло е от голямо значение не само за вашето спокойствие и добра кондиция през деня, но и за сигурността и безопасността ви. Ръкавиците, които използвате, за да работите с химикали и други опасни вещества например, трябва да са максимално удобни, за да ви гарантират сръчност и минимизиране на риска от изпускане на съд, напръскване със съответните вещества и още подобни нежелани инциденти.

- работно облекло: залагайте на естествените материи

– независимо дали говорим за тениска, панталон, обувки или друг елемент на работното облекло, е по-добре да се залага на естествени материи. Естествените материи осигуряват по-високо качество и устойчивост, благодарение на които съответните елементи на работното облекло ще се запазят в отлично състояние за дълъг период от време.

Работно облекло от toolsbox.bg

Работно облекло от toolsbox.bg: Наличие на всички елементи

– в toolsbox.bg ще откриете всички елементи на работното облекло, които са ви необходими, за да изпълнявате пълноценно и сигурно своите задължения. В това число подходящи горнища, долнища, ръкавици, очила, чорапи, връхни дрехи и т.н. Особено голямо разнообразие можем да ви предложим по отношение на обувките – от обувки за различните сезони от годината до такива, подходящи за работа в по-тежки условия и среда.

Работно облекло от toolsbox.bg: Месечни промоции

–  редовно правим месечни промоции, благодарение на които нашите клиенти могат да се сдобият с качествени артикули на преференциални цени. Имате възможност да следите своевременно тези предложения, ако се присъедините към VIP Facebook групата ни . Като цяло всички продукти, налични в  toolsbox.bg, се предлагат на достъпни цени, съобразени с нуждите и финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас.

Работно облекло от toolsbox.bg: Възможност за експертна консултация

екипът на toolsbox.bg е съставен от висококвалифицирани професионалисти от различни сфери. Професионалисти, които не само са на ваше разположение за каквито и да било въпроси, но и са способни да ви дадат ценни препоръки във връзка с избора на работно облекло. Свържете се с нас по телефон или имейл и ще получите консултацията, която ви е нужна, за да се насочите към подходящите за вашите изисквания елементи на работното облекло.

Toolsbox.bg – мястото, откъдето ще си набавите качествено, сигурно и комфортно работно облекло!

ToolsBox.Bg - Магазин за инструменти - Logo

Магазин за машини и инструменти!

Добре дошли на точното място за покупка на инструменти: Bosch, Collomix, DeWalt, Black&Decker, Makita, Hitachi, Sparky, Stanley, WAGNER.